slide
tovább ...

New slide

Nők előmenetele a munkahelyen? - vegyen részt az mtd Benchmark Kutatásban!
slide
tovább ...

New slide

Sokszínűségi Benchmark Klub - Éves klub tagságot válthat!
slide
tovább ...

New slide

mtd PRIZMA -sokszínűségi szervezetfejlesztési modell
slide
tovább ...

New slide

Megváltozott munkaképességűeket foglalkoztatna? Segítünk!
slide
tovább ...

New slide

Vezetők, munkatársak egyedi igényekre épülő képzése...
slide
tovább ...

New slide

Vállalati rehabilitációs koordinátor - új képzés az Esély Akadémián!
slide
tovább ...

New slide

CSR tanácsadás - a legjobb szakértőkkel KKV-k-nak is!
slide
tovább ...

New slide

Felelős foglalkoztatóként érdekli az EU gyakorlata? Csatlakozzon a Diversity Charterhez!
slide
tovább ...

New slide

Esélyegyenlőségi tervet szeretne?
slide
tovább ...

New slide

Vállalati diversity programokat szervezne?
slide
tovább ...

New slide

Diversity+Employer Branding= Diversity Branding
slide
tovább ...

New slide

A nők és férfiak egyenlősége a munkahelyen? - Vegyen részt az mtd Benchmark Kutatásban!
slide
tovább ...

New slide

Generációs együttműkődésben támogatná munkavállalóit?

EMPLOYER BRANDING – AVAGY MINDENT A MUNKÁLTATÓI MÁRKAÉPÍTÉSRŐL- képzés 2 napban


A MUNKAVÁLLLALÓI ÉLMÉNY ÉS A MUNKAADÓI MÁRKA FEJLESZTÉSÉNEK LEHETŐSÉGEI

márka  Az mtd Tanácsadói Közösség

meghívja Önt az
„Employer Branding”-
avagy mindent a munkáltatói márkaépítésről című,
a Kiváló Munkahely Partnerség szakértő tagjai által megvalósításra kerülő, két napos gyakorlatorientált képzésére.

Megközelítésünk
Hiszünk abban, hogy a munkáltatói márkaépítés során nem eseti akciókkal, sokkal inkább tudatos, integrált és mindenekelőtt szakszerű munkáltatói stratégia építésével érdemes haladni. Ez magában foglalja a munkavállalói életciklus programjának tudatos felépítését (toborzástól a kilépésig) valamint a munkáltatói érték ígéretek (EVP: employer value proposition) definiálását és kommunikálását is. A munkavállaló egyén és az őt foglalkoztató szervezet fejlődése, hosszú távú boldogulása, jól léte elválaszthatatlan. Továbbá, fontosnak tartjuk, hogy ezt a fejlődési folyamatot, a másság, a sokféleség tisztelete, a befogadás kultúrája hassa át, ennek érdekében programunk során kitérünk az employer branding elkötelezettséget, szervezeti boldogságot és üzleti hatékonyságot támogató “diversity” aspektusaira is.

A képzés célja
A résztvevőkkel közösen választ keresünk arra, hogy miként lehet olyan munkáltatói márka stratégiát és támogató rendszert létrehozni, amely a vállalat működéséhez szükséges tehetségeket odavonzza, a munkatársakat a legjobb teljesí­tményre ösztönzi, miközben a munkát is pozitívan élik meg, és jól érzik magukat a munkahelyükön. A képzés során a legsikeresebb külföldi és hazai cégek gyakorlatait szemléltető esettanulmányokat mutatjuk be, megismerkedünk az elméleti alapokkal, kézzelfogható eszközökkel, adaptálható gyakorlatokkal. Kevés elméleti prezentációt, sok-sok gyakorlati feladatot és együtt gondolkodást alkalmazunk. A képzés során alapozunk trénereink és résztvevőink tudására, tapasztalatára, és a két nap végére új felismerésekre, megoldásokra is juthatunk.

Tematika
Miért foglalkozzunk a munkáltatói márkaépítéssel? Érvek, gyakorlati tapasztalatok, kutatási eredmények;
“Diversity Branding”, avagy a sokféleség tisztelete márkát teremt, és üzleti hasznot hoz;
A munka megélése, szervezeti boldogság;
Bevonás, a vezetőség meggyőzése;
Üzleti helyzet feltérképezése, kommunikációs és HR audit;
Munkavállalói életciklus program modellje, módszerei és gyakorlata;
Munkáltatói érték í­géretek (EVP), amit a cég kí­nál, és meg is tart;
A kommunikáció, mint a hatékony vállalati együttműködés tere;
A munkáltatói márka stratégia felépítése, kommunikációja, branding csatornák;
Hogyan kezdjünk hozzá, hogy valósítsuk meg, hogy mérjük az eredményeket? Tippek, gyakorlatok, módszertani eszközök;

Kinek ajánljuk?
– HR, munkaügyi szakembereknek
– CSR, kommunikációs szakembereknek
– Intézmények vezetőinek, munkatársainak
– CSR/Esélyegyenlőség terén dolgozó munkatársaknak
– Kommunikációs, marketing szakembereknek
– Közép- és felsővezetőknek

Trénerek

Hollósi Szabolcs, Employer Branding fejlesztési szakértő: Közel 20 éves tapasztalattal rendelkező emberi erőforrás-fejlesztési, területfejlesztési, vállalkozásfejlesztési szakértő, business coach, tréner, munkáltatói márkaépítő (egyedülálló végzettségét az Employer Branding College kurzusán „Certificate in Employer Brand Leadership” néven szerezte az országban másodikként). Stratégiai tervezés és a különböző szektorok (állami, önkormányzati, vállalati, civil, oktatási, tudományos) közötti együttműködések szervezése a legfőbb erősségei. Az emberközpontú munkahelyek fejlesztése mellett a társadalmi vállalkozások, és fenntartható CSR programok tervezése is szívügye. A saját tulajdonú BFH Európa Kft. 2003-as megalapítása előtt dolgozott önkormányzati szektorban, multinacionális vállalatnál (Philips Components), non profit szervezetnél és regionális fejlesztési ügynökségnél is. https://www.linkedin.com/in/hollosiszabolcs

Mezriczky László, vállalati kommunikációs szakértő: László nagyvállalati, elsősorban multinacionális környezetben eltöltött másfél évtized és összegyűjtött széleskörű felsővezetői tapasztalat birtokában 10 éve alapította meg vállalkozását, az Ispiro Consulting Kft-t. A cég elsősorban a vállalati együttműködés tere, a kommunikációs kapcsolatrendszer feltárásával és fejlesztésével foglalkozik. Speciális szakterületük a vállalati pletykakontroll, amelynek kidolgozását dr. Szvetelszky Zsuzsa szociálpszichológus, pletykakutatóval közösen végezték és gyakorlati megvalósításában is stratégiai partnerségben működnek együtt. Megoldásaik fókuszában a vállalati hatékonyság áll, ilyen értelemben a kommunikációt, mint speciális juttatási formát fogalmazzák meg. Az elmúlt évek gazdasági, munkaerőpiaci változásai tükrében Employer Branding és fluktuáció lassító megoldásaik széleskörben váltak keresetté. A Magyar Reklámszövetség vezetésének aktív tagja, évekig annak elnöke volt, jelenleg pedig a Superbrands szakmai zsűrijének tagja. https://www.linkedin.com/in/lászló-mezriczky

Vasvári Kata, HR szakértő: Kata pályafutását marketing területen kezdte a Coca-Cola-nál 1999-ben, majd ügynökségi oldalon is dolgozott személyzeti szolgáltatónál. Később autóipari beszállító cégeknél tevékenykedett, jelenleg pedig a REHAU-Automotive Kft. HR vezetője. Még a munkáltatói márkáról nem is hallottunk, amikor ő már marketing szemléletű HR-esnek tartotta magát. Magyarországon elsőként végezte el Brett Minchington employer branding kurzusát, és azóta is elkötelezett híve a hiteles munkáltatói márkaépítésnek. Szakmai célkitűzése olyan szerethető munkahely megteremtése, ahova az emberek szívesen járnak dolgozni és biztonságban érzik magukat, valamint ahol a vezetők foglalkoznak a munkatársaikkal.
https://www.linkedin.com/in/kata-vasvári-33070941/

Kis Anikó, sokszínűségi szakértő, tanácsadó, tréner: Anikó szenvedélye és egyben szakmája a sokszínűség. Tíz éves, nemzetközi szintű céges tapasztalattal rendelkezik a munkahelyi esélyegyenlőség és sokszínűség fejlesztése és menedzsmentje terén. Tanácsadóként stratégiai támogatást nyújt befogadó szervezetek kialakításához, építve széleskörű tapasztalataira a sokszínűség üzleti hasznát, a vezetők elkötelezését, a női tehetségfejlesztést, a sokszínűségi programok megvalósítását, a kultúraközi kommunikációt és a sokszínűségi témájú képzéseket illetően. Egy globális vállalatnál végzett munkája során a szervezeti sokszínűség regionális és helyi kereteinek és programjainak fejlesztése, a vezetők és munkavállalók bevonása, valamint a megvalósítás koordinálása és támogatása voltak fő feladatai nemzetközi porondon, Közép-Kelet Európától Latin-Amerikáig. https://www.linkedin.com/in/anikó-kis-76b5a1/

Időpont és helyszín
2018. november 21-22. (9:00-17:00) Serendo Life, 1114 Budapest, Bartók Béla út 9.

Részvételi díj
112.000 Ft + áfa/fő
Amennyiben egy szervezet képviseletében 2 résztvevő regisztrál a képzésre, a második és minden további jelentkező részvételi díjából 10% kedvezményt adunk. Early-bird akció keretében 2018. október 10-ig 96.000 Ft+áfa/fő a részvételi díj. A két kedvezmény együtt nem érvényesíthető.

A díj tartalmazza a tréner munkadíját, a képzésen átadott jegyzeteket, és a szünetekben felszolgált frissítők árát. Parkolást és ebédet a helyszínen felár ellenében tudunk biztosítani.

Kérjük vegye figyelembe, hogy képzésünk struktúrája és tematikája vállalti szakemberek igényei alapján, és az ő munkájuk támogatására lett összeállítva. Ennek alapján tanácsadó cégek képviselőinek regisztrációját nem áll módunkban elfogadni!

Kapcsolat és jelentkezés
Németh Judit, programfelelős
e-mail: nemeth.judit@mtdtanacsado.hu
tel.: 06-30/201-1199
fax: 06-1/354-1209
https://mtdtanacsado.hu/jelentkezes-programra/

Felnőttképzési nyilvántartási szám:00879-2009
Az intézmény NSZFH engedélyszáma: E-001018/2015

Egyedi képzési, tanácsadási igényeivel forduljon hozzánk bizalommal!

Térkép betöltése...

Időpont
Date(s) - 21/11/2018 - 22/11/2018
09:00 - 17:00

Helyszín
Serendo Life

Kategóriák