slide
tovább ...

New slide

Munka és család - összeegyeztethető?
slide
tovább ...

New slide

Elkötelezett, boldog munkavállalókat szeretne?
slide
tovább ...

New slide

mtd PRIZMA -sokszínűségi szervezetfejlesztési modell
slide
tovább ...

New slide

Megváltozott munkaképességűeket foglalkoztatna? Segítünk!
slide
tovább ...

New slide

Vezetők, munkatársak egyedi igényekre épülő képzése
slide
tovább ...

New slide

Egyedülálló képzések az Esély Akadémián!
slide
tovább ...

New slide

CSR tanácsadás - a legjobb szakértőkkel KKV-k-nak is!
slide
tovább ...

New slide

Fókuszban a nők előmenetele!
slide
tovább ...

New slide

Vállalati diversity programokat szervezne?
slide
tovább ...

New slide

Diversity+Employer Branding= Diversity Branding
slide
tovább ...

New slide

Generációs sokszínűség és digitalizáció?

Generációs menedzsment

Multigenerációs menedzsment tanácsadás

Az egyes generációk sajátosságai és a generációk közti együttműködés javítása nagy feladatot, kihívást jelent a vállalkozások vezetői, szakértői számára.

De miről is van szó? A munkaadók elsősorban a jól alakítható, minden újra nyitott fiatal pályakezdőket keresik, akik elsősorban vonzó „munkaadói brandek”-nél szeretnének elhelyezkedni és jellemzően nem terveznek 1-2 évnél hosszabb időre. Vidékről Budapestre, Budapestről külföldre költöznek, és a családalapítást megelőző éveket többnyire nem is tervezik itthon tölteni. Állítólag mindez a magasabb fizetés reményében alakul így. Mit tehet ezt a tendenciát látva a munkaadó? Innovatív HR megoldásokat alkalmaz a fiatalok ösztönzésére? Vagy az idősebb korosztályra tudatosan fókuszálva fejleszti HR folyamatait?   Esetleg a generációk közti együttműködést támogató multigenerációs menedzsment intézkedéseket vezet be? Nézzük meg a lehetőségeket közelebbről!

A multigenerációs változásmenedzsment folyamata:

A mutigenerációs változásmenedzsment folyamat az alábbi HR területeket érinti:

  1. Generációs együttműködés ösztönzése

A jelenkori munkaerőpiac egyik legjelentősebb kihívása a munkaerő vonzása, megtartása. A siker egyik záloga a munkahelyeken már egyre inkább jelen levő generációk együttműködésének, kommunikációjának, a bizalom épülésének elősegítése. Alapvető célunk, közreműködni olyan szervezeti kultúra kialakításában, amely a generációs sokszínűséget támogató HR folyamatokat helyezi fókuszba

  1. Szervezeti kultúra kialakítás, váltás

Az életkori sokszínűséggel kapcsolatos olyan HR politika meg- és kihirdetése, amelyben cél a minden korosztály irányában nyitott a szervezeti kultúra, az idősebbek/fiatalok értékeire egyaránt fókuszált figyelemmel. A menedzsment eszköztár és a kommunikáció az egyes generációk speciális adottságai és igényei szerint való fejlesztése.

  1. Toborzás, kiválasztás, munkaerő-tervezés, elbocsátás

A toborzási, kiválasztási és munkaerő-tervezési módszerek, az elbocsátási folyamat átvilágítása és fejlesztése az életkori diszkrimináció elkerülése, valamint a generációs sokszínűség erősítése érdekében. Új utak, lehetőségek és módszerek kidolgozása.

  1. Képzés, készségfejlesztés, tevékeny idősödés és tudásátadás

A képzési folyamatok átvizsgálása, különös tekintettel arra, hogy az idősebbek egyenlő eséllyel vesznek-e részt a képzésekben. Milyen módon ösztönzi a cég az idősekből és fiatalokból álló vegyes munkacsoportok kölcsönös tudásmegosztását? Van-e lehetőség nyugdíjba vonulás előtti tudás átadásra a fiatalok számára, a szervezeti tudás elvesztésének minimalizálása érdekében? A vállalat képviselőivel együtt gondolkodva rugalmas tanulási utakat/lehetőségeket alakítunk ki a szervezeten belül, az életkori tudatosság növelését célzó képzéssel, szemléletformálással egybekötve.

Bővebb információért és forduljon hozzánk bizalommal: info@mtdtanacsado.hu